'Duits shampoobedrijf nieuwe sponsor Giant-Shimano'

Het Duitse cosmetische bedrijf Alpecin wordt vier jaar lang sponsor van de Giant-Shimano-ploeg. Het bedrijf betaalt hetzelfde bedrag waar de ploeg dit jaar mee werkte. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

Het Nederlandse team met onder andere sprinter Marcel Kittel en tijdrijder Tom Dumoulin gaat in 2015 verder onder de naam Team Giant-Alpecin. Daarna is er een kans dat het Duitse bedrijf het hoofdsponsorschap overneemt. Mocht dat het geval zijn, dan kan het team vanaf 2016 niet meer met een Nederlandse, maar met een Duitse licensie actief zijn.

De voormalige Duitse nieuwslezer Marc Bator was de contactpersoon tussen het team en Alpecin. De tv-bekendheid wil al jaren het wielrennen in Duitsland weer op de kaart zetten. Giant-Shimano heeft naast Kittel ook John Degenkolb als sterke Duitse sprinter in huis.

Voor Giant-Shimano komt een einde aan een periode van onzekerheid. Vorig jaar verloor het team onverwacht hoofdsponsor Argos. Nadat een Amerikaans bedrijf op het laatste moment afhaakte, stapte fietsconstructeur Giant tot 2015 alsnog in.

Alpecin verkoopt shampoo en heeft een omzet van tweehonderd miljoen euro. Het bedrijf heeft als slogan 'Doping voor het haar'. Deze kreet zal in geen enkel opzicht voor het wielerteam worden gebruikt, aldus de Telegraaf.