Nintendo 125 jaar!

125 jaar geleden werd in Kyoto, Japan op 23 september 1889 door Fusajiro Yamauchi Nintendo opgericht. Een hele mooie mijlpaal!

In het begin begonnen ze met het maken van handgemaakte hanafuda-kaarten. In de twintigste eeuw begon het bedrijf ook te kijken naar andere producten zoals speelgoed en spelmachines. Toen in 1977 Shigeru Miyamoto bij Nintendo kwam werken begon het grote werk. In 1980 werd de eerste draagbare console uitgebracht: Nintendo Game & Watch en daarna de bekende Famicon-console.

Nintendo

De echte doorbraak kwam toen in 1985 de NES gelanceerd werd in het Westen. Vanaf dit moment is Nintendo niet meer weg te denken uit de gamesindustrie. Het is een begin van een tijdperk waarin hele generaties Mario en Zelda grijs gespeeld hebben. De vele consoles en handhelds die nog volgden zijn inmiddels wel bij iedereen bekend.

Nintendo

De laatste jaren heeft Nintendo het wat moeilijker, maar Nintendo heeft nog heel veel financiële reserves om de komende jaren actief te blijven op de markt. Op naar de volgende 125 jaar dan maar!

Nintendo
Nintendo