Morgan Freeman leukere opa dan vader

Morgan Freeman vindt zichzelf 'een heel leuke opa'. Als vader deed de 77-jarige acteur het naar eigen zeggen minder goed. "Het heeft mij een tijdje gekost om een vader te worden", vertelt Freeman zondag in een interview met The Telegraph.

"Ik heb ongetrouwd een paar kinderen verwekt, maar dat maakt je nog geen vader", vindt de acteur. "Je moet getrouwd zijn om een vader te kunnen zijn." Freeman, die twee zoons en twee dochters heeft, had het toen zijn kinderen klein waren te druk. "Ik was druk bezig met mijn acteercarrière en die twee dingen gingen in mijn jongere jaren niet echt samen", geeft Freeman toe.

Of hij spijt heeft van zijn harde werk, weet de acteur niet. "Zou ik iets anders hebben gedaan? Ik zou een paar vrouwen uit de weg zijn gegaan, maar dan zouden mijn zoons niet zijn geboren."

Nu hij opa is, maakt Freeman de verloren tijd goed. "Nu ik ouder ben, ben ik een hele leuke opa. Ik heb veertien kleinkinderen." Bij luiers verschonen trekt de acteur echter de grens. "Ik heb geen luiers verschoond. Maar toen mijn dochters kwamen, heb ik die van hen wel eens verschoond. Op die manier betrokken zijn maakt een verschil in het leven van je kind."