Kamp ziet verbetering in houdbaarheid beltegoed

Het gaat beter met de houdbaarheid van sms,- bel,- en datategoeden. Dat heeft minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. Tegoeden zijn bijvoorbeeld langer houdbaar of consumenten kunnen de omvang van hun bundel naar boven of beneden bijstellen.

"Naar aanleiding van mijn oproep om de consument meer keuze te bieden als het gaat om de houdbaarheid van tegoeden, hebben meerdere aanbieders de handschoen opgepakt", meldt Kamp. De bewindsman heeft er vertrouwen in dat 'deze verbetering zal doorzetten' en ziet daarom geen reden om wettelijke maatregelen te nemen.

Kamp schrijft dat de telecomproviders de afgelopen maanden met zijn ministerie in gesprek zijn geweest en met 'uiteenlopende' oplossingen zijn gekomen, 'zoals een langere houdbaarheid of meer maatwerk en flexibiliteit'.

Onder meer Vodafone, Hollandsnieuwe en Tele2 hebben al actie ondernomen. "KPN en T-Mobile hebben eveneens toegezegd met maatregelen te zullen komen. Deze zijn nog niet geïmplementeerd, maar de aanbieders hebben mij gegarandeerd dat ze uiterlijk de eerste helft 2015 zullen zijn geëffectueerd", aldus Kamp.

De ontwikkelingen zorgen er volgens hem voor dat consumenten een passend abonnement kunnen kiezen dat aansluit bij hun daadwerkelijke verbruik. Ook zijn er mogelijkheden om bundels bij te stellen als het verbruik verandert.