Texas executeert kindermoordenares

Een 38-jarige vrouw uit Texas is gisteren door middel van een dodelijke injectie geëxecuteerd. De vrouw, genaamd Lisa Coleman, werd tien jaar geleden schuldig bevonden aan uithongering en de daaropvolgende marteldood van de 9-jarige zoon van een vriendin. Een gratieverzoek van de vrouw werd gisteren afgewezen. Zo'n 12 minuten nadat de vrouw een dodelijke dosis pentobarbital toegediend had gekregen werd Coleman officieel doodverklaard.

Coleman is de negende veroordeelde moordenaar en tweede vrouw die dit jaar in de staat Texas ter dood werd gebracht door middel van een dodelijke injectie. Sinds de herinvoering van de doodstraf in 1976 werden in de Verenigde Staten 15 vrouwen geëxecuteerd. In dezelfde tijd werden bijna 1400 mannen om het leven gebracht.

Lisa Coleman werd in juli 2004 veroordeeld voor de dood van Davontae Williams, wiens uitgemergelde lichaam werd aangetroffen in het appartement dat Coleman deelde met Marcella Williams, de moeder van het kind. De 9-jarige woog slechts 16 kilo oftewel de helft van het gewicht van een normaal kind van die leeftijd. Een kinderarts verklaarde meer dan 250 verwondingen op het lichaam van de jongen te hebben aangetroffen. Zo had hij over zijn hele lichaam brandwonden van sigaretten en sigaren en werden er ook sporen aangetroffen die erop wezen dat het kind regelmatig vastgebonden was geweest. Volgens één van de aanklagers was er geen centimeter op het lichaam waar geen kneuzingen, littekens of andere sporen van mishandeling te zien was.

De nu 33-jarige Marcella Williams ontkwam aan de doodstraf door schuld te bekennen. De vrouw werd tot levenslang veroordeeld en mag over 30 jaar voor het eerst een gratieverzoek indienen.Veel plezier met Bubba en zijn vrienden Marcella!