[CL] Uitslag Ajax - Paris Saint-Germain

Ajax is de groepsfase in het Champions Leagueseizoen 2014/2015 begonnen met een gelijkspel. De Amsterdammers ontvingen in de eigen ArenA Paris Saint-Germain en konden er na een lastig begin een 1-1 score uitslepen. Cavani en Schöne waren de doelpuntenmakers.

Ibrahimovic en Moisander vochten stevige duels met elkaar uit (Pro Shots/Peter Lous)

Ajax trad in de ArenA aan met Sigthórsson in de spits in plaats van Milik die afgelopen weekend tegen Heracles nog tweemaal wist te scoren. Paris Saint-Germain startte in Amsterdam met drie oud-Ajacieden in de basis: Ibrahimovic, Maxwell en Van der Wiel. De bezoekers traden aan met een sterrenteam dat in de eerste helft Ajax overklaste.

PSG kwam al na veertien minuten spelen op voorsprong toen Boilesen de bal verspeelde aan Lucas die Ibrahimovic vond. De verder bijna onzichtbare spits schoot op doel, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Veltman. In de rebound kon Cavani wel raakschieten. De bezoekers heersten in Amsterdam en Ibrahimovic zag een inzet makkelijk door Cillessen gekeerd worden. Ajax kwam niet verder dan enkele afstandschoten en een geblokte vrije trap van Schöne.

Om het tij te keren bracht Ajax-coach De Boer de pas aangetrokken Zimling in en hij werd meteen gevaarlijk. Een schot van 25 meter van de Deen ging maar net over. Aan de andere kant roerde ook PSG zich met onder meer een vrije trap van Ibrahimovic die door de muur ging, maar gekeerd kon worden door Cillessen. Ook pogingen van Lucas en Marquinhos misten het Amsterdamse doel maar nipt.

Pas halverwege de tweede helft kwam Ajax eindelijk goed in de wedstrijd dankzij een rake vrije trap van Schöne die hierbij hulp kreeg van doelman Sirigu die de bal niet kon keren. Dit kon hij wel bij het volgende schot van Schöne dat via de paal naast ging. PSG kreeg het in de slotfase lastig, maar grote kansen kreeg Ajax niet meer, waardoor het 1-1 bleef.

AFC Ajax

1 - 1

Paris Saint-Germain

74' Schöne    14' Cavani

Gele kaart: Klaassen, Veltman, El Ghazi, Serero (AFC Ajax), Marquinhos (Paris Saint-Germain)

Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 50.430
Arbiter: Stark (Dui)