Zwervende vriend Miley Cyrus toch niet in bajes

Jesse Helt, de dakloze man die vorige maand namens Miley Cyrus haar MTV Video Music Award in ontvangst nam, hoeft toch niet de gevangenis in. De 22-jarige Helt arriveerde te laat op zijn eigen hoorzitting in Dallas, in de staat Oregon, maar de rechter was coulant.

Helt arriveerde dinsdag ruim drie kwartier te laat in de rechtszaal, waar hij moest verschijnen wegens schending van de voorwaarden van zijn proeftijd. Volgens zijn advocaat had deze vertraging vooral te maken met het feit dat het voor een dakloze moeilijk is om transport te regelen.

In 2010 werd Helt veroordeeld wegens inbraak in een huis van een man die volgens Helt slechte wiet had verkocht. Daarvoor bekende hij destijds schuld. Hij kreeg dertig dagen gevangenisstraf met een proeftijd. Toen Helt zich niet aan de afspraken met reclassering hield, moest hij in november 2011 zijn gevangenisstraf uitzitten.

Helt verhuisde echter naar Los Angeles, waar hij veelal dakloos was. Daar ontmoette hij Cyrus. De rechter liet Helt wel weten dat als hij weer te laat is bij zijn volgende hoorzitting, die gepland staat voor 7 oktober, hij de cel in vliegt.

De aangeklaagde stond na een minuut weer buiten de rechtszaal, en bleek niet erg gecharmeerd van de toegestroomde pers.