Van Vleuten verlaat ploeg Vos

Wielrenster Annemiek van Vleuten rijdt volgend jaar voor de Zwitserse ploeg Bigla. De Nederlands kampioene tijdrijden stapt over van Rabobank-Liv, de ploeg met onder anderen Marianne Vos. "Het is tijd voor een nieuwe uitdaging", zo verklaart Van Vleuten haar overstap.

Bigla Cycling, waarvoor dit jaar de Nederlandse Vera Koedooder al rijdt, heeft een nieuw management en ambitieuze plannen. "We willen een van de beste teams van de wereld worden en onze rensters daarbij een perfecte voorbereiding bieden voor Rio 2016", zegt Thomas Campana, de nieuwe sportieve baas van de ploeg. "Annemiek van Vleuten is de eerste nieuwe renster en er zullen nog een paar grote namen volgen."

Van Vleuten (31) werd maandag nog winnares van de Ronde van België. Bij het WK in Ponferrada neemt ze zowel deel aan de individuele tijdrit als de wegrace. "Ik heb met name bij het tijdrijden enorme progressie geboekt. Als ik naar mijn doelen kijk voor de toekomst denk ik vooral op dat vlak te kunnen verbeteren richting Rio. Daarbij is het van belang dat ik ervaren mensen om me heen heb en goed materiaal. Thomas Campana heeft al heel wat renners beter gemaakt."