Deel donaties beeld Ruben en Julian gestolen

Een voormalig voorzitter van de stichting voor de omgekomen broertjes Ruben en Julian heeft geld van de stichting achterovergedrukt voor de verbouwing van zijn huis. Remco M. is inmiddels op nonactief gesteld en heeft een taakstraf van zestig uur gekregen. Dat meldt RTV Utrecht woensdag na eigen onderzoek.

De stichting RuJu werd opgericht na de moord op Ruben en Julian uit Zeist in mei vorig jaar en haalde geld op voor een nationaal monument voor alle kinderen die door huiselijk geweld om het leven zijn gekomen. M., maakte geld over naar zijn eigen rekening, volgens de Utrechtse zender omdat hij in geldnood zat wegens een verbouwing aan zijn huis.

M. zou begin dit jaar door medebestuursleden zijn betrapt. Tussen oktober en januari zou hij ruim drieduizend euro in eigen zak hebben gestoken. Hij begon met het stelen kort na een benefietwedstrijd tussen Lucky Ajax en het RTL Sterrenteam. Deze wedstrijd bracht elfduizend euro op.

De stichting en de voormalig voorzitter hebben een terugbetalingsregeling getroffen. M. ontkent tegenover RTV Utrecht dat hij geld heeft gestolen. "Ik ontken in alle toonaarden dat ik iets heb gedaan."

Het monument waarvoor de stichting spaarde is er overigens nog steeds niet. Volgens het stichtingbestuur komt dat mede door het gedrag van M.. "Remco had alle tijd om zich bezig te houden met de stichting. Wij niet, in verband met werk. Sinds zijn vertrek duurt het allemaal dus wat langer." Dit jaar zal het monument er in ieder geval nog niet komen.

Ruben (9) en Julian (7) werden vorig jaar na een zoektocht van twee weken dood gevonden in het Utrechtse Cothen. Ze waren door hun vader om het leven gebracht.