Passagiers weren politici die vlucht ophielden

Een groep woedende passagiers heeft de vroegere Pakistaanse minister van binnenlandse zaken Rehman Malik de toegang tot een vliegtuig ontzegd. Dat heeft de BBC dinsdag gemeld. De binnenlandse vlucht werd twee uur aan de grond gehouden zodat de ex-minister en een andere politicus hem niet zouden missen.

"U moet zich schamen", riep de meute passagiers tegen de minister op videobeelden die van het incident zijn gemaakt. "Honderdvijftig passagiers zijn door u in de problemen gekomen". De reizigers eisten excuses. "We pikken dit al 68 jaar. Houden we dit nog eens 68 jaar vol?"

Waarom de politici zo laat waren is niet bekend. Uiteindelijk vertrok de vlucht zonder de twee. De oud-minister gaf daar op Twitter de luchtvaartmaatschappij PIA de schuld van.

De PIA liet aan de krant Dawn weten dat de vlucht om technische redenen anderhalf uur vertraagd was en dat passagiers daar door middel van een sms'je over waren geïnformeerd. Een anonieme medewerker van premier Nawaz Sharif zei tegen persbureau AFP dat de vlucht naast deze vertraging wel degelijk nog eens 25 minuten was opgehouden omdat Malik te laat was.

Op sociale media is de vipcultuur in Pakistan een hot issue. Hoogwaardigheidsbekleders zouden op allerlei manieren voorgetrokken worden, terwijl de gewone man lijdzaam moet toezien.