Vieze hockeytrainer filmde mogelijk ook bij vorige club

Justitie onderzoekt of hockeytrainer Luigi C. ook bij de Haagse hockeyclub HDM heimelijk filmopnamen in de meisjeskleedkamer heeft gemaakt. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht hierover in de Volkskrant. De 45-jarige trainer werd eind vorige maand aangehouden omdat hij jarenlang stiekem honderden meisjes en vrouwen filmde bij de Wassenaarse hockeyclub HDC.

Het gaat niet om een uitbreiding van het onderzoek, benadrukt de woordvoerder. Dat betekent dat an begin af aan al werd onderzocht of C. daar ook opnamen heeft gemaakt, maar dat dit nog niet naar buiten was gebracht.

C. was zeven jaar vrijwillige trainer en coach bij HDM. In 2004 zag een van zijn pupillen hem potloodventen. Dit meldde zij bij de club, maar omdat een onderzoek geen verder bewijs opleverde, nam de club geen maatregelen. "De vraag was: waarom zouden we een vrijwilliger voor de rest van zijn leven beschadigen met een niet bewezen vermoeden? Achteraf gezien had er gaangifte gedaan moeten worden", zegt de huidge HDM-voorzitter Maarten Verhaar in de krant.

C. stapte in 2006 over naar de Wassenaarse hockeyclub HDC. Justitie verdenkt hem ervan sinds dat jaar heimelijk opnamen bij die club te hebben gemaakt, dus het is niet vreemd om na te gaan of de trainer voor dat jaar ook al opnamen maakte. Bij HDM was C. altijd in de weer met camera's. Dat viel niet op omdat hij ook sportverslaggever was voor lokale media.

Bij hem thuis is naast de beelden van de kleedkamers ook kinderporno aangetroffen, die overigens niet door de trainer zelf is gemaakt. De zaak kwam aan het rollen nadat dvd's waren gevonden met opnames van een dameskleedkamer waarop hockeysters zich omkleden. Onderzoek wees uit dat het om een kleedkamer van HGC ging.