Janzen moest collega's stalken voor slaapfeestje

Chantal Janzen moest haar collega-bekende Nederlanders behoorlijk achter de vodden zitten voordat ze bij hen mocht overnachten voor haar nieuwe programma Chantal Blijft Slapen. "Ik heb drie dagen lang mensen echt gestalkt", geeft Janzen toe voor de camera van Novum Nieuws.

De BN'ers met wie Janzen graag de nacht door wil brengen, kregen onder meer een mysterieus sms'je. "Het beste werkte nog een sms te sturen met de tekst: mag ik bij je blijven slapen...? x." Veel reacties kreeg Janzen echter niet op haar berichtje. "Alleen Humberto Tan, die reageerde wel. Toen heb ik hem gebeld en gezegd: wat ontzettend laag dit, reageren op een onbekend nummer met die vraag. Achteraf bleek ik in z'n telefoon te staan, maar dat wist ik niet."

Dat bekend Nederland niet zomaar de deur open zwaait, snapt Janzen maar al te goed. "Als je aan mij vraagt: mag ik thuis bij je filmen? zeg ik ook niet snel ja. Het is heel moeilijk een voet tussen de deur te krijgen." Toch levert het volgens Janzen mooie televisie op. "Het is ontzettend leuk om mensen toch weer op een andere manier te leren kennen."

De 35-jarige presentatrice, wier slaapfeestjes vanaf eind oktober te zien zijn, vindt bovendien dat ze de kijker iets is verschuldigd. "Wij komen ongevraagd jullie woonkamers binnen. Jullie vragen er helemaal niet om ons steeds te zien, dat bepalen de zenderbazen. Dan vind ik dat de kijkers ook wel iets terug mogen verwachten. Ik snap dat ze ook bij ons binnen willen kijken."

De BN'ers bij wie Janzen blijft slapen, hebben wel een beetje pech. "Thuis draag ik niets als ik slaap, maar als ik bij iemand ga slapen wel. Bij sommige mensen trek ik een catsuit aan met sloten erop", grapt de presentatrice.