Boudewijn Büch-prijs voor Deventer Boekenmarkt

De Boudewijn Büch-prijs 2014 is toegekend aan de Deventer Boekenmarkt. De jury kwam tot deze keuze 'omdat met dit evenement al meer dan 25 jaar een breed en divers publiek geënthousiasmeerd wordt voor het antiquarische en het tweedehands boek'.

De boekenmarkt in Deventer trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers en is de grootste van Europa. "Dat toont aan hoezeer in Nederland ook het oude boek als object van vrijetijdsbesteding en verzamelwoede door velen wordt gewaardeerd", aldus de jury onder voorzitterschap van Frits Barend.

De prijs is in het leven geroepen ter herinnering aan de elf jaar geleden overleden verzamelaar Boudewijn Büch en is bestemd voor de organisatie of persoon die een breed publiek voor het antiquarische boek weet te interesseren. De onderscheiding wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Dat gebeurt op 4 oktober tijdens de 35e Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair in Amsterdam.

De eerdere ontvangers zijn Diederik van Vleuten, Gerrit Komrij en Redmond O'Hanlon. De laatste spreekt op 22 november de Boudewijn Büch-lezing uit.