Contador alsnog in Spaanse voorselectie WK

Alberto Contador gaf aanvankelijk aan geen WK wielrennen te rijden. Toch heeft de bondscoach van de Spanjaarden Javier Mínguez hem geselecteerd. Dit werd op een rommelige persconferentie bekendgemaakt.

"Contador is in mijn ploeg opgenomen, omdat hij op de lijst stond die in mijn hoofd zat en hij moet erbij staan vanwege zijn kwaliteiten", aldus Mínguez. "Hij heeft mij verteld dat ik niet op hem hoef te rekenen, maar als trainer moet ik de beste renners kiezen en daar hoort hij bij. Ik moet zijn besluit accepteren, ook al ben ik er niet blij mee."

Contador liet aan het begin van deze week weten weinig kansen voor zichzelf te zien. Daarom koos de kopman van Tinkoff-Saxo om zijn plaats af te staan aan iemand anders. Nu blijkt dus dat Mínguez dat anders ziet.

De andere namen in de voorselectie van Spanje zijn Alejandro Valverde, Jon en Gorka Izagirre, Jesus en Jose Herrada, Imanol Erviti en Jonathan Castroviejo (allen Movistar), Joaquim Rodriguez, Dani Moreno en Alberto Losada (Team Katyusha), Mikel Nieve (Team Sky), Samuel Sanchez (Team BMC) en Dani Navarro (Cofidis).