Clubs langer open tijdens Amsterdam Dance Event

Clubs en discotheken mogen langer openblijven tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Ook evenementen die in het kader van de danceweek plaatsvinden en een vergunning hebben, krijgen ruimere openingstijden. Bezoekers kunnen tot uiterlijk 08.00 uur 's ochtends feesten.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft besloten dat bij wijze van proef ruimere openingstijden gelden tijdens het ADE. Daarmee hoopt de gemeente overlast op straat tegen te gaan doordat bezoekers de clubs niet allemaal tegelijkertijd verlaten. De proef geldt alleen voor officiële deelnemers aan het dansevenement.

De gemeente zet tijdens het ADE extra handhavers in. Zo worden geluidsvoorschriften, het doorschenken aan beschonken mensen, de leeftijdsgrenzen en overlast op straat extra in de gaten gehouden. Als overtredingen worden geconstateerd, kan dat betekenen dat een club de komende jaren niet meer deel mag nemen aan ADE.

Het ADE, het grootste clubfestival ter wereld, vindt dit jaar plaats van 15 tot 19 oktober. Tijdens het dancefestival worden ruim driehonderd evenementen georganiseerd op tachtig verschillende locaties in Amsterdam. Bekende namen als Hardwell, Bassjackers en Afrojack zijn van de partij tijdens ADE.