[Vuelta] Aru klopt Froome op slotklim

Fabio Aru heeft donderdag de achttiende etappe in de Vuelta gewonnen. De Italiaan van Astana was de sterkste op de Monte Castrove in Meis. In de eindsprint versloeg hij Chris Froome. De Spanjaarden Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez en Alberto Contador gaven dertien seconden toe op hun Britse rivaal.

Contador heeft de rode leiderstrui nog wel stevig om de schouders. De Tinkoff-Saxo-renner staat 1.19 minuut voor op Froome, die Valverde van de tweede plaats verdringt. De kopman van Movistar staat op 1.32 van zijn landgenoot.

Aru sloeg op de slotklim van de tweede categorie als eerste een gaatje. Niet veel later sloot Froome aan, waarna ze samen naar de finish reden. De Italiaan had duidelijk het sterkste eindschot in de benen en boekte zijn tweede ritzege van deze Vuelta.

Daarachter keken Contador, Valverde en Rodriguez lange tijd vooral naar elkaar. Ze wisten de schade desondanks te beperken.

Luis Leon Sanchez vormde samen met de Fransen Johan Le Bon en Hubert Dupont de vlucht van de dag. De Spanjaard ging op de eerste beklimming alleen verder en sprokkelde op de top punten voor de bergtrui. In de afdaling werd ook hij ingerekend.