'Bouhanni door FDJ geschorst na kritiek'

Nacer Bouhanni komt dit seizoen niet meer in actie voor FDJ. De Franse sprinter wordt door de Franse ploeg niet meer opgesteld, meldt L'Équipe donderdag. Aanleiding is een kritisch interview dat Bouhanni een week geleden in de Franse sportkrant gaf.

Bouhanni hekelde ploegleider Marc Madiot, die geen rotsvast vertrouwen in hem zou hebben. "In het afgelopen jaar gebeurde een aantal zaken die mij niet bevielen. Ik verwijt hem dat hij niet duidelijk is geweest. Als ik twijfels heb, is er niemand voor me. Ik ben eraan gewend geraakt dat de baas mij een schop onder mijn kont geeft als het een dag minder gaat."

De 24-jarige Bouhanni werd niet opgesteld in de Tour de France, waar door FDJ de kaart naar Arnaud Démare werd gespeeld. Vorige maand werd bekend dat Bouhanni overstapt naar Cofidis.

Madiot reageerde woedend op het interview. Zaterdag verliet Bouhanni geruisloos de Vuelta, waarin hij twee etappes had gewonnen. Bouhanni mist door zijn schorsing enkele voorbereidingskoersen op het WK in Ponferrada, waar hij eind deze maand een van de speerpunten van de Franse ploeg is.