[Vuelta] Degenkolb brengt teller op vier voor Giant

John Degenkolb heeft zijn vierde ritzege in deze editie van de Vuelta a España geboekt. De renner van het Nederlandse Giant-Shimano was na 190 kilometer tussen Ortigueira en A Coruña opnieuw de snelste in een massasprint. Achter de Duitser finishten de Australiër Michael Matthews (Orica) en de Zwitser Fabian Cancellara (Trek) op de plaatsen twee en drie.

Degenkolb mag nog altijd hopen op een evenaring van zijn indrukwekkende prestatie van vorig jaar, toen hij in de Vuelta maar liefst vijf etappes op zijn naam schreef. De etappe van vrijdag naar Cangas do Morrazo zou mogelijk nog kansen voor hem bieden, al moet hij dan wel in de slotfase een col van tweede categorie zien te overleven. Degenkolb is ook in het bezit van de groene puntentrui.

De zeventiende etappe werd gekleurd door een kopgroep van vijf man. Elia Favilli en Rohan Dennis lieten het peloton het hardst werken, maar op minder dan een kilometer van de streep moesten ook de Italiaan en de Australiër het hoofd buigen. Degenkolb was vervolgens in de sprint een klasse apart.

Alberto Contador blijft bovenaan staan in het klassement. Zijn voorsprong op nummer twee Alejandro Valverde bedraagt ruim anderhalve minuut. Robert Gesink is op de zevende plaats de beste Nederlander.