'Slak' op A2 verdachte in moordonderzoek

De 23-jarige man die vrijdagochtend op de A2 bij Boxtel werd opgepakt omdat hij in een vermoedelijk gestolen invalidenwagen met een slakkengangetje en zonder verlichting reed, is nu ook verdachte in een moordonderzoek. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een man van wie het lijk later op de dag werd gevonden in Den Bosch, meldt de politie.

Het stoffelijk overschot werd vrijdagochtend door rechercheurs gevonden in het water van de Aa in Den Bosch, in de buurt van een oudijzerhandel. De politie meldde vrijdag al sterk rekening te houden met een misdrijf. De identiteit van het slachtoffer is nog niet officieel vastgesteld, maar het slachtoffer is mogelijk een oudijzerhandelaar. De invalidenwagen waarin de verdachte reed, was van die oudijzerhandelaar.

De 23-jarige man uit Eindhoven was donderdagavond al opgepakt in zijn ouderlijk huis in Boxtel, waar hij door het lint was gegaan. Later die avond werd hij vrijgelaten, omdat ggz-medewerkers hadden geoordeeld dat de man geen gevaar voor zichzelf of zijn omgeving vormde. Bij zijn arrestatie op de A2 was de man zeer agressief en werd een politiehond ingezet om hem tot bedaren te krijgen.

De politie roept mensen die meer weten van de zaak op zich te melden. De 23-jarige man zit nog vast en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.