[Vuelta] Gesink wil blijven aanvallen

Robert Gesink liet zich vandaag goed van voren zien door aan te vallen in de elfde etappe van de Ronde van Spanje. Ondanks dat zijn aanval net niet tot einde standhield was hij toch tevreden.

Gesink ging in de etappe van vandaag, met aankomst op een berg van de buitencategorie, op vijf kilometer van de streep in de aanval. Aanvankelijk samen met de Fransman Warren Barguil, later alleen. Na een maximale voorsprong van twintig seconden werd hij uiteindelijk één kilometer van de streep ingelopen en finishte uiteindelijk als tiende.

"De 10e plaats doet me niet zo veel; het is vooral de manier waarop ik gereden heb, waarmee ik heel tevreden ben", aldus Gesink na afloop. "Ik voelde me goed en wilde op 5 kilometer van de meet aanvallen. Misschien was dat iets te vroeg. Maar niet geschoten is altijd mis. Ik voel me goed en zal de komende dagen zeker weer gaan aanvallen."

In het klassement bleef Gesink negende. Wilco Kelderman kende een moeizame dag. Hij werd vandaag zestiende en zakte naar de veertiende plaats in het klassement. "Ik denk dat 12de of 13de mijn plaats is hier. Niet goed genoeg maar ook weer niet slecht te noemen", merkte Kelderman op. "De finale was heel zwaar en er werd hard gereden. Ik heb de hele slotklim volle bak gereden."