Justin Bieber schond mogelijk proeftijd

De botsing in Canada die Justin Bieber vrijdag veroorzaakte, heeft mogelijk gevolgen voor zijn proeftijd in Los Angeles. Ingewijden van de politie vertellen aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ dat wordt onderzocht of de zanger de voorwaarden van zijn proeftijd heeft geschonden.

De 20-jarige Bieber knalde met zijn quad op een busje in Ontario. Na de botsing zouden de zanger en de bestuurder op de vuist zijn geraakt. Bieber, die werd opgepakt, wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en agressiviteit. Later deze maand moet de zanger zich voor zijn rijgedrag verantwoorden in de rechtbank.

Bieber kreeg in juli een proeftijd van twee jaar opgelegd in Los Angeles omdat hij eerder dit jaar de woning van zijn buurman met eieren had bekogeld. Ook moest hij een cursus woedebeheersing volgen. In Miami en Toronto lopen ook zaken tegen de zanger. Zo werd Bieber in januari in Miami opgepakt omdat hij roekeloos rijgedrag vertoonde en onder invloed achter het stuur zat. In Toronto zou hij een limousinechauffeur in elkaar hebben geslagen.