FOK!ker genaaid door Kapitein Iglo

Consumenten worden al jaren opgelicht door niemand minder dan Kapitein Iglo. Dit blijkt uit gedegen speurwerk van FOK!ker CarltonBanks.

De FOK!ker heeft blijkbaar tijd te veel, want hij heeft een doosje met acht vissticks vergeleken met eentje met vijftien stuks. En hier een hele berekening op losgelaten.

"Vijftien vissticks kosten €3,09, dus €0,206 per stick", rekent CarltonBanks uit in zijn topic. "Acht vissticks kosten €1,65, en dat is €0,20625 per stick. Natuurlijk word je opgelicht bij kleinere verpakkingen en het label 'actie' slaat natuurlijk nergens op. Dit marginale verschil gun ik ze wel."

Toen de zolderkamerautist verder ging rekenen, ontdekte hij dat wij allemaal massaal worden genaaid. Het gewicht van de inhoud van de dozen is namelijk niet in verhouding. De verpakking met acht vissticks weegt namelijk 224 gram, terwijl die met vijftien vissticks 450 gram weegt.

"Vijftien vissticks = 450 gram = 30 gram per visstick", zo rekent de FOK!ker. "Acht vissticks = 224 gram = 28 gram per visstick. Er zit fucking minder vis in een visstick uit een 8-pack, dan in een 15-pack."

"Ik voel me genaaid en ben ontroostbaar", besluit hij. Kapitein was helaas niet bereikbaar voor commentaar.