Maarten van Rossem test bolides voor RTL Autovisie

Maarten van Rossem wordt een van de vaste gasten in het programma RTL Autovisie. De Amerikakenner en historicus test elke week in de column 'Van Rossem Rijdt' een opmerkelijke auto, variërend van een Lamborghini Huracán tot een Morgan 3-Wheeler en een Citroën Cactus.

Presentator Eddy Zoëy ontvangt, samen met auto-expert Werner Budding, bekende gasten. In de eerste aflevering, die op 5 september bij RTL 7 verschijnt, zijn dat wielrenner Niki Terpstra en voormalig advocaat Bram Moszkowicz.

De 70-jarige Van Rossem schrijft al een column voor magazine Autovisie. Met zijn stap naar het tv-programma wil hij een serieuze bijdrage leveren over kennis van auto's. Daarbij wil hij 'zo ver mogelijk weg blijven' bij een veel luchtiger autoprogramma als het BBC-programma Top Gear.

"In tegenstelling tot alle andere mensen op deze planeet vind ik dat namelijk een waardeloos programma", zegt Van Rossem in een verklaring. "Eigenlijk is het enige goede aan Top Gear dat ze onafhankelijk zijn en het dus gewoon kunnen zeggen als een auto slecht is."