N-Korea: 'VS mensenrechtenkerkhof'

De Verenigde Staten zijn een land waar mensenrechten ten grave gedragen worden. Dat stelt in elk geval het volledig vrije en democratische Noord-Korea, meldt De Standaard.

De krant citeert het persbureau KCNA: "Amerika is een land dat op een schaamteloze manier de mensenrechten schendt, waar burgers slachtoffer worden van discriminatie en vernedering op basis van hun huidskleur en waar ze permanent vrezen neergeschoten te worden."

De VS zouden volgens een Noord-Koreaanse woordvoerder hun problemen niet moeten proberen op te lossen 'door betogers van kant te maken'. Daardoor zouden de VS 'het ware gezicht van de Amerikaanse samenleving [tonen], dat van een mensenrechtenkerkhof'.

De Standaard haalt ook recente kritiek van China aan. De staatsmedia van het land zou recentelijk over de VS gezegd hebben dat 'in een land dat zich al jaren inspant om de rol van internationaal rechter en verdediger van de mensenrechten te spelen, er nog veel werk aan de winkel [is]'.

 Ongeveer dit dus, maar dan met mensenrechten in plaats van olifanten. In deze metafoor is Obama Scar en Kim Jong-Un Mufasa. De vraag is wie de hyena's zijn.