'Activision wil Take Two overnemen'

De geruchtenmolen draait weer overuren. Uitgever Activision zou Take-Two willen overnemen. Dat zou betekenen dat dochterondernemingen 2K en Rockstar onder de vleugels van Activsion Blizzard zouden gaan vallen.

Take-Two en Activision Blizzard zijn beide geinteresseerd om filmstudio's op te richten om films gebaseerd op hun gamefranchises te maken. Volgens Mike Hickey, de analist die de geruchten de wereld in helpt, zou het een no-brainer zijn voor Activision. Met sterke franchises zoals NBA 2K, XCOM, Civilization, Borderlands, BioShock, Red Dead Redemption, May Payne en natuurlijk Grand Theft Auto zou de uitgever meteen een gezond bedrijf overnemen. Take-Two heeft een miljard op de bank staan en een gezonde aandelenhandel. Zij op hun beurt zouden bij de overname baat hebben omdat Activision goede banden heeft met Hollywood.

Activision is niet de eerste uitgever die interesse in Take-Two zou tonen. Electronic Arts heeft in 2008 een bod van twee miljard gedaan, maar het bestuur heeft dat bod afgewezen.

Grand Theft Auto V