Wellicht biologische wapens bij IS

Op een laptop die tot voor kort toebehoorde aan de relikneusjes van de Islamitsche Staat, zijn plannen gevonden om op grote schaal biologische wapens in te zetten om de vijanden van Allah wat makkelijker uit te kunnen roeien.

Uit de aangetroffen documenten valt op te maken dat de eigenaar zichzelf aan het aanleren was hoe je massavernietigingswapens in elkaar knutselt. Dat woord hebben we inderdaad eerder gehoord, maar nu schijnt het echt waar te zijn.

De (Westerse) laptop werd geschaakt door Syrische rebellen die geen zin hebben om na Assad onder een ander verderfelijk regime te zuchten. In totaal werden zo'n 35.000 bestanden aangetroffen op de harde schijf. De documenten, geschreven in het Engels, Frans en Arabisch, bevatten onder andere allerlei gezever dat een ideologische rechtvaardiging moet voorstellen van de jihad. Ook staan er video's op van Bin Laden, instructievideo's als 'Constructing Bombs For Dummies', tips om auto's te stelen en hoe een jihadist zich dusdanig kan vermommen dat hij/zij wel een mens lijkt. Tevens ontbrak er geen tutorial om de builenpest als wapen in te zetten, om het Westen te pesten.

De eigenaar van de computer was een Tunesische chemie- en fysicastudent die het ouderlijk huis vaarwel heeft gezegd om te vechten voor de goede zaak.

Het is nog niet helemaal duidelijk of de islamgekkies al de beschikking hebben over WMD's of enge virussen. Het zou wel kunnen, want in twee door IS ingenomen steden –Raqqa en Mosul- staan vermaarde universiteiten waarmee je dit eventueel voor elkaar zou kunnen puzzelen.