MH17-herdenkingsconcert in Gelredome gaat niet door

Het herdenkingsconcert voor de slachtoffers van vlucht MH17 dat volgende maand zou worden gehouden in het Gelredome, gaat niet door. Dat meldt de organisatie vrijdag op Facebook. De Zoetermeerse gitarist en initiatiefnemer Frank Ong-Alok vindt het 'niet wenselijk' om twee grote nationale herdenkingen zo kort op elkaar te laten volgen.

Het concert in Arnhem was gepland voor 17 september. Op 10 november wordt in de Rai in Amsterdam de nationale herdenking gehouden. Ong-Alak en de stichting Faces of MH17 onderzoeken momenteel of het mogelijk is om het concert op een ander moment alsnog te laten plaatsvinden. "Eventueel in samenwerking met de overheid", is te lezen in een verklaring.

De intentie van de door Ong-Alok opgerichte stichting 'was en is nog steeds om een ingetogen herdenkingsconcert te organiseren met tal van Nederlandse artiesten'. De organisatie wil daarmee naar eigen zeggen een 'troostmoment creëren voor de nabestaanden en alle geraakten van deze trieste gebeurtenis'.

Het Gelredome had eind juli laten weten bereid te zijn om mee te werken aan het herdenkingsconcert. Onder anderen Ilse de Lange, Candy Dulfer en Janine Jansen hadden bovendien hun medewerking al toegezegd.