Henny niet wanhopig genoeg voor Sterren Springen

Henny Huisman heeft veel over voor een presenteerklus, maar er zijn grenzen. "Sterren Springen of sterren aan een paal doe ik niet", zegt de 63-jarige presentator resoluut voor de camera van Novum Nieuws. "Ik wil graag op televisie, maar dan wel met leuke dingen. Ik doe niets wat ik niet kan of wil."

Ook met een flink geldbedrag is Huisman niet over te halen van een duikplank te gaan of aan een paal te slingeren voor Celebrity Pole Dancing. "U hoeft mij niet meer te bellen, ook niet als u het dubbele of driedubbele biedt. Ik doe het toch niet." Dat bekende Nederlanders als Patty Brard en Marijke Helwegen zich wel in badkleding hesen voor SBS deert Huisman niet. "Dat moeten ze allemaal zelf weten."

Huisman is vanaf zaterdag weer op de buis met Surprise, Surprise. De presentator, die vijf jaar geleden voor het laatst primetime op tv was, verlangde lang naar een comeback. Bang om na de SBS-remake van The Surpriseshow weer in de vergetelheid te raken, is Huisman niet. "Ik zie het nu anders. Dit is een cadeautje. Door zo te denken heb ik er meer vrede mee als het hierna stopt. Ik zie het niet als een half afscheid."

Toch hoopt Huisman dat hij in de smaak valt bij SBS6 en dat de zender meer programma's voor hem in petto heeft. "Ik hoop dat SBS zegt: we kunnen nog wel wat met hem doen. Ik hoef geen tachtig keer per jaar op televisie, zoals vroeger, maar af en toe eens een serietje of iets anders leuks zie ik wel zitten."