Crimineel duo bekent inbraken

Het crimineel duo Antonio Marcus van der P. (25) en Enise B. heeft bekend dat het een reeks inbraken heeft gepleegd. Dat heeft advocaat Peter Plasman woensdag bevestigd na een bericht hierover in het AD.

Het stel zorgde in februari voor grote opschudding nadat het in Echten, Meppel, Lage Mierde en Enschede een spoor van geweld had getrokken. Ze zouden een vrouw hebben ontvoerd en een man hebben gegijzeld. Ook zouden ze in Enschede op een camping een man hebben neergeschoten. Na een wekenlange klopjacht werd het stel in een hotel in Duitsland gearresteerd. Het tweetal was op dat moment in het bezit van een vuurwapen.

Plasman bevestigt dat het stel een "aantal feitelijkheden grotendeels heeft bekend", maar wil verder niets over de zaak zeggen. Het is niet duidelijk of het stel ook de gijzeling en ontvoering heeft bekend.

Het duo staat op 2 september voor het eerst op een openbare zitting terecht. De rechtbank in Assen houdt dan een zogeheten pro-formazitting in de zaak rond het tweetal, dat wordt verdacht van een reeks feiten, waaronder ontvoering en poging tot moord.

In de media kregen de man en de vrouw de bijnaam 'Bonnie en Clyde'. Tijdens het opsporingsonderzoek hebben politie en justitie de volledige namen en foto's van de verdachten vrijgegeven. Het grove geweld en de vrees dat de twee nieuwe slachtoffers zouden maken, waren hiervoor de aanleiding.

Crimineel duo bekent inbraken
Crimineel duo bekent inbraken (Foto: ANP)