Dokter Corrie krijgt eigen programma

Dokter Corrie, die een omstreden seksrubriek had in het Schooltv-weekjournaal, krijgt haar eigen programma. Dat bleek dinsdag bij de najaarspresentatie van de NTR.

Dokter Corrie zorgde dit en vorig jaar voor woede onder ouders van schoolgaande kinderen wegens de 'ordinaire' manier waarop ze over seks praat. De Dokter Corrie Show trapt af in januari. In diezelfde maand begint ook het nieuwe programma van Paul Witteman, dat de voorlopige titel Podium Witteman heeft gekregen. Het programma staat in het teken van muziek en culturele gasten.

In navolging van Welkom in de Gouden Eeuw komt de NTR vanaf 4 oktober met een andere historische komedie, genaamd Welkom bij de Romeinen. Ook in die serie zijn historische figuren te gast bij Dorine Goudsmit, gespeeld door Plien van Bennekom. De gasten uit de Romeinse tijd worden vertolkt door onder anderen Alex Klaasen, Pierre Bokma, Paul de Leeuw en Carice van Houten.

Maarten van Rossem verschijnt vanaf eind januari in een nog titelloos programma met zijn zus Sis en zijn broer Vincent. De Van Rossems laten elkaar onbekende plekken of objecten zien in steden als Dordrecht, Rotterdam en Brugge.

Dat over een maand de nieuwe dramaserie Hollands Hoop begint, met onder anderen Kim van Kooten en Marcel Hensema, was al bekend. Ook werd eerder naar buiten gebracht dat vanaf november het vervolg op de serie A'dam-E.V.A. op de buis komt.


Dokter Corrie