Dienstregeling NS in 2015 bijna hetzelfde

De nieuwe dienstregeling op het spoor kent weinig veranderingen voor reizigers. Bijna alle treinen rijden in 2015 op dezelfde tijden als nu, meldt spoorbeheerder ProRail maandag. Schiphol is vanaf half december per trein weer elke nacht bereikbaar vanuit Amsterdam.

Nu moeten reizigers tussen Amsterdam en Schiphol nog drie keer per week een bus pakken naar de luchthaven. Overigens gaat de rit een keer per week via Amsterdam Bijlmer. Verder vertrekt de Beneluxtrein naar Brussel zoals beloofd weer uit Amsterdam in plaats van Den Haag.

ProRail heeft in totaal zo'n 3,3 miljoen treinritten van 23 verschillende vervoerders verdeeld. Dat is ongeveer evenveel als in 2014. De nieuwe dienstregeling gaat in op 14 december.

Op een aantal plaatsen wordt in 2015 weer gewerkt aan het spoor. Zo worden rond Schiphol meer sporen aangelegd en gaat Prorail bij Utrecht verder met het vernieuwen van de sporen. Reizigers moeten rekening houden dat in diverse weekeinden daardoor weinig tot geen treinverkeer mogelijk is.

In 2015 worden ook twee nieuwe stations aan het spoornetwerk toegevoegd. Het gaat om Nijmegen Goffert en Barneveld Zuid.