Eerbetoon Robin Williams bij VMA 'te kort'

Het eerbetoon aan de overleden Robin Williams tijdens de MTV Video Music Awards viel niet bij iedereen in goede aarde. Op Twitter lieten boze mensen weten het moment onder meer te kort en ongepast te vinden.

De acteur, die twee weken geleden op 63-jarige leeftijd zelfmoord pleegde, werd in het zonnetje gezet met een montage met foto's terwijl het Coldplay-nummer A Sky Full of Stars te horen was. Het eerbetoon werd niet aangekondigd of ingeleid. "Laten we dat Robin Williams-eerbetoon maar tussen twerkende mensen en iemand die een award wint proppen", twitterde zanger Tyler Glenn.

"Dat 'eerbetoon' vertelt je alles wat je moet weten over deze show. Het was minder beledigend geweest om helemaal niets te doen", zei radiopresentator Chad Dukes. Acteur Kevin McHale liet op Twitter weten dat hij het 'walgelijk' vond.

Williams wordt maandagnacht ook geëerd tijdens de uitreiking van de Primetime Emmy Awards. Vriend en collega-komiek Billy Crystal staat dan uitgebreid stil bij de dood van de acteur.


"Gooooooooodmorning VMA!" (Foto: Novum)