Chris Brown doelwit schietpartij

Chris Brown is boos dat er zaterdagnacht tijdens zijn feestje is geschoten. "Het is teleurstellend dat wij als maatschappij niet af en toe gewoon lol kunnen hebben zonder dat er ruzies zijn", twitterde de zanger, die naar verluidt het doelwit was van de schoten, zondag.

Het is niet duidelijk hoe de schietpartij is ontstaan en wat de rol is van de 25-jarige zanger, die zelf ook geregeld zijn zelfbeheersing verliest. Brown, die het feest organiseerde naar aanleiding van de MTV Video Music Awards, zou niet gewond zijn geraakt.

Platenbaas Suge Knight raakte wel gewond. Familieleden van Knight lieten aan entertainmentsite TMZ weten dat hij zes keer is beschoten, is geopereerd en op de intensive care ligt. Naar verwachting herstelt de platenbaas volledig. Ook drie andere mensen zouden gewond zijn geraakt, waarvan een persoon ernstig.

Hoewel de aanleiding van de schietpartij niet bekend is, ging het eerder op de avond al mis. Zo zouden rapper The Game en zijn vrienden hebben gevochten met beveiligers van de nachtclub in Hollywood. De rapper ging vervolgens naar huis, maar zijn aanhang bleef. Het is niet duidelijk of zij bij de schietpartij betrokken waren.