Flat Eindhoven gesloopt na brand

De flat in Eindhoven die dreigt in te storten na een grote brand, wordt zondag nog gesloopt. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Het gebouw heeft zwaar te lijden gehad onder de hitte van het vuur dat zondagochtend in een winkel onderin het complex woedde.

Een gebied van tweehonderd meter rondom het gebouw is afgezet. De brandweer blijft het pand in de gaten houden. "Vanwege de veiligheid kunnen brandweerlieden niet het gebouw in, maar mogelijk smeult daar nog wel vuur", aldus de zegsman.

In het appartementencomplex waren 22 Poolse werknemers ondergebracht. Zij zijn allemaal geëvacueerd. Het uitzendbureau waar ze voor werken regelt andere woonruimte en nieuwe spullen voor ze.

Ook vier naastgelegen woningen zijn ontruimd. De bewoners daarvan zijn volgens de politiewoordvoerder door de gemeente opgevangen. "Die regelt in ieder geval voor de komende nacht een andere slaapplek."

De brand was zondag rond 04.00 uur ontstaan in de winkel van een tankstation aan de Eerste Lieven de Keylaan. Het vuur sloeg vervolgens over naar een zaak met motorkleding en naar de bovengelegen flat.