Heel Liberia met ebola besmet

Tot op heden was er in Liberia één provincie die moedig weerstand bood aan de ebolabesmetting. Ook die laatste regio nu ten prooi gevallen aan het dodelijke virus, meldt de Nigerian Tribune bij monde van persbureau AFP.

Twee mensen zijn in die laatste provincie, Sinoe geheten, besmet geraakt. Dat meldt althans George Williams, hoofd van de Health Workers Association of Liberia. Liberia is tot dusver het zwaarst getroffen door de epidemie met ten minste 624 doden.

Volgens hulpverleners hebben Liberiaanse crematoria de grootste moeite om het immer toenemende aantal lijken te verbranden. Sommige ziekenhuizen zitten overvol.

Artsen Zonder Grenzen werkt aan het vergroten van de lokale capaciteit en heeft ter plaatse 60 van de 120 bedden vol liggen. Woordvoerder Henry Gray stelt: "In de komende tien dagen hopen we een locatie te hebben waarin we tot 400 patiënten kunnen verwelkomen."

Het bronartikel maakt gewag van een zorgwekkende grafiek waarin het aantal besmettingen en sterfgevallen exponentieel lijkt te stijgen (d.d. 18-8). Een versie van twee dagen eerder: