Velsertunnel niet heropend

De Velsertunnel in de snelweg A22 is zaterdagochtend vroeg niet volgens plan geopend. Rijkswaterstaat tast nog in het duister over de oorzaak van de stroomstoring die de tunnel eerder trof, zei een woordvoerster van de organisatie.

"De tunnel kan nog niet open, omdat het nog niet veilig genoeg is", stelde de woordvoerster. Het is nog onduidelijk hoelang het onderzoek nog gaat duren. De tunnel sloot vrijdagavond om 20.00 uur en zou uiterlijk zaterdagochtend 05.00 uur weer openen.

Automobilisten moeten ook zaterdagavond omrijden, waarschuwde de woordvoerster. Ook dan sluit de tunnel om 20.00 uur voor onderzoek. Bezoekers van festival Mystery Land kunnen volgens Rijkswaterstaat gebruikmaken van een omleiding over de A9 en zouden minimale hinder moeten ondervinden.

De Velsertunnel was vrijdag enkele uren afgesloten, omdat de stroom was uitgevallen. Daardoor werkten de pompen niet meer die het regenwater moesten wegwerken. Ook de camera's waarmee het verkeer in de gaten wordt gehouden, deden het hierdoor niet meer.