Kip wil caravans ook gaan verhuren

Kip Caravans wil zich in de toekomst gaan richten op de verhuur van caravans. Waar het bedrijf uit Drenthe nu nog vooral kampeerwagens verkoopt, moeten kampeerders in de toekomst een caravan kunnen huren bij een netwerk van tankstations. Dat liet directeur en mede-eigenaar Henk Gunnink vrijdag aan Nu.nl weten.

"Het bezit neemt af", zo stelt Gunnink. "Dat is een lang proces, maar over tien, twintig jaar is dat wel veranderd. Vroeger kochten mensen iedere zes jaar een nieuwe caravan, nu is dat misschien nog een keer in de tien jaar. Wij gaan daarom meer insteken op verhuur."

Kip wil alleen caravans van het type Shelter, een klein model, in de verhuur doen. Dat moet gaan via het 'Boedelbak-concept', zo stelt Gunnink. De directeur was lange tijd eigenaar van Boedelbak, waarmee hij in 2010 Kip Caravans van de naderende ondergang redde. In 2012 verkocht hij het verhuurbedrijf voor aanhangwagens echter aan Spui Groep en ging hij verder met Kip.

Voordat de sleurhutten verhuurd kunnen worden, moeten ze nog wel worden aangepast. "Hij moet 'hufterproof' worden", aldus Gunnink. Zo krijgen de caravans een rubber bumper aan de buitenkant. De Kip Shelter wordt momenteel alleen nog verhuurd in Hoogeveen. De caravan kost dan 350 euro per week.