[EL] Uitslag Qarabag FK - FC Twente

FC Twente is er niet in geslaagd het Azerbeidjaanse Qarabag opzij te zetten. Het bleef 0-0 in de uitwedstrijd. De Tukkers houden zo een goede kans op de groepsfase van de Europa League.

Twente keek toe hoe Qarabag in de openingsfase het meeste balbezit had, al werd de thuisploeg amper gevaarlijk op de speelhelft van de Tukkers. Ondertussen kon Luc Castaignos net niet goed met zijn hoofd bij een vrije bal van Hakim Ziyech, die zijn debuut maakte.

Bij Qarabag had oud-Eredivisiespeler Leroy George een basisplek. Hij moest zich echter al snel laten vervangen door Vüqar Nadirov. De spits dook kort voor rust op voor het doel van Nick Marsman, maar dankzij de redding van de Twentse doelman gingen beide teams zonder goals de pauze in.

Coach Alfred Schreuder paste in de pauze nog geen wissels toe, maar toch kon Twente in de tweede helft voor iets meer gevaar zorgen. Ziyech testte de doelman van de thuisploeg met een schot van net buiten het strafschopgebied. Aan de andere kant was Qarabag ook enkele keren dreigend.

Namens de Nederlandse bezoekers was Bengtsson het dichtst bij de eerste goal. De verdediger kopte op doel, nadat Kyle Ebecilio de bal uit een voorzet van Youness Mokhtar had teruggelegd. Ook in het laatste deel was Twente echter niet in staat om de defensie van Qarabag te verslaan. Eghan probeerde het met een schot van grote afstand, maar dat ging ruim over het doel.

Volgende week donderdag is de return in Enschede en dan zal Twente moeten winnen om de groepsfase van de Europa League te halen.