Ventje gearresteerd wegens moord op dinosaurus

Een jochie van zestien jaar oud is in Zuid-Carolina, Amerika, gearresteerd wegens het doden van een dinosauriër. Dit zou hij met een geweer hebben gedaan.

Alex Stone was zo handig om wat onhandige berichten op zijn Facebookpagina te zetten. Berichten als 'ik heb de huisdino van de buren omgelegd', gevolgd door het bericht 'met een geweer'.

Reden genoeg voor een oplettende leraar om de politie te alarmeren. Met groot machtsvertoon werd de doerak gearresteerd terwijl hij in de les zat. Daarna is zijn schoolkluisje uitvoerig onderzocht. Zonder resultaat; men vond geen wapen, maar ook geen dinosaurus. Voor de zekerheid is Alex een week geschorst. Hij zou zich namelijk niet als een mak lammetje in de boeien hebben laten slaan.

Moeder Stone is razend. Zij werd pas ingelicht over het voorval toen haar oogappel ondervraagd werd op het politiebureau. Volgens haar was haar zoon gewoon enthousiast over een schoolopdracht waarbij de leerlingen werden aangespoord om zelf een fantasieverhaaltje te bedenken. "De school had mij kunnen bellen om mij te laten langskomen. Dan had ik het een en ander kunnen uitleggen. Maar dat hebben ze nagelaten. De school heeft mij totaal niet gebeld."

Moeders vervolgt: "Ze hadden hem die Facebookstatus kunnen laten aanpassen omdat het woordje 'geweer' er in voorkomt. Maar huisdino?! Ten eerste: dinosauriërs bestaan al een tijdje niet meer. En ten tweede: kinderen van deze leeftijd kunnen geen wapens kopen."

Alex zelf verklaart: "Ik heb er spijt van dat ik dit heb gedaan, want nu heb ik een aantekening in een politiedossier. Eigenlijk zie ik niet zo goed in wat nu precies mijn misdaad was."