Noord-Koreanen fan van Top Gear

Uit een rapport over de internetgewoontes van Noord-Koreanen valt op te maken dat ze ook daar fans zijn van Top Gear. Dat meldt The Independent.

Hoewel internettoegang maar voor een zeer klein gedeelte van Noord-Koreanen is weggelegd, worden er vanuit de communistische heilstaat allerlei zaken gedownload. Top Gear-shows zijn er één van; ook lijken ze er gek op het illegaal torrenten van gewelddadige videogames als Call of Duty: Modern Warfare 3 en Far Cry.

Daarnaast halen de Koreanen ook Amerikaanse porno binnen: titels als 'Sex and Zen Extreme Ecstasy', 'Student Sex Parties' en 'Prelude to an Orgy' werden gedownload.

Volgens analytici is het overigens mogelijk dat de downloads komen van buitenlanders die in Noord-Korea op bezoek zijn. Het is zelfs niet uitgesloten dat één of twee internetters in het land het leeuwendeel van de content binnenhalen.

Hoewel de kans natuurlijk klein is, zou het rapport kortom weleens de downloadgewoontes van de Grote Leider Kim Jong-Un in kaart gebracht kunnen hebben.