Politie: 'Taseren 8-jarige terecht'

In oktober 2013 werd een achtjarig meisje getaserd in South Dakota. De familie heeft daarop de politie aangeklaagd, maar die stelt dat het 'gerechtvaardigd' geweld betrof.

Het meisje had een schilmesje vast toen een agent zich genoodzaakt zag haar een opdonder van 50.000 volt te geven. De familie is woedend en probeert -tot dusver zonder veel succes- de taseraar verantwoordelijk te houden voor zijn daden.

Het meisje, een Sioux-indiaan, is een 'vriendelijk klein meisje', stelt haar oma. "Vier agenten kwamen op de melding af. Tegenover een meisje dat hooguit 1,2 m hoog is. Je hoeft alleen d'r arm te pakken om de situatie recht te zetten."

In plaats daarvan reageerde de politiechef: "Het geweld was gerechtvaardigd. [We] hebben knuppels en handwapens", waarna hij nog enkele zaken noemde die gebruikt hadden kunnen worden. De oma stelt: "Dit is iemand zonder hersens."

De advocaten van de familie hopen middels de rechtszaak af te dwingen dat kindertjes -Sioux of anderzijds- niet meer worden getaserd.