Herman Brusselmans in jury Slimste Mens België

Herman Brusselmans schuift in oktober aan als jurylid van het Belgische tv-programma De Slimste Mens ter Wereld. De schrijver heeft jarenlang geweigerd deel te nemen aan het spelletjesprogramma. "Het was voor mij echt een halszaak om Herman te strikken", zegt presentator Erik Van Looy dinsdag tegen de Belgische krant De Morgen.

Naast de 56-jarige Brusselmans zitten nog vier mannen in de jury van De Slimste Mens. Ook cabaretiers Philippe Geubels, Lieven Scheire, Bart Cannaerts en acteur Bruno Vanden Broecke gaan de antwoorden van kandidaten beoordelen.

De vijf juryleden hebben er al een tamelijk ruwe fotoshoot op zitten. "Er was eerst het plan om mijn haren in van die vlechtjes te draaien", reageert Brusselmans op de stoere foto. "Maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt."

De Nederlandse variant van het programma kent maar één jurylid, in de persoon van Maarten van Rossum. Philip Freriks presenteert De Slimste Mens. Het programma trekt in Nederland regelmatig meer dan een miljoen kijkers.