Dreetje Hazes heeft bindingsangst

André Hazes jr. vindt het erg lastig om zich te geven in de liefde. "Het ligt niet aan de vrouwen, het ligt echt aan mij. Ik heb last van bindingsangst", zegt de 20-jarige zanger, die sinds kort een relatie heeft met de zestien jaar oudere Monique, dinsdag in De Telegraaf. "Hoe geweldig ik het ook kan hebben, opeens kan een benauwd gevoel toeslaan."

Hazes jr. gaat er in het begin van een relatie wel voor 'de volle honderd procent' voor. " Wanneer ik verliefd word dan ga ik ook heel voortvarend van start. Binnen een paar weken heb ik alles gedaan wat anderen in misschien een jaar doen. Op stap, uit eten, een nachtje blijven slapen", legt de zanger uit. "Hartstikke geweldig, maar dan opeens slaat er een gevoel van benauwdheid bij me toe en wil ik niets liever dan er hardlopend een punt achter zetten."

De zanger heeft dan ook vaak uit angst relaties verbroken. "Dat blijft ongemakkelijk. Ondanks dat ik in de liefde rustiger en serieuzer ben geworden. Het blijft een dingetje om iemand te zeggen: je bent geweldig, maar hier stopt het."