[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Tsjechië

De Grand Prix van Tsjechië is, enigszins verrassend, gewonnen door Dani Pedrosa. Het was de elfde race van het seizoen, maar de vorige tien werden allemaal gewonnen door Márc Márquez, de teamgenoot van Pedrosa.

Zoals wel vaker dit seizoen was de beste start voor Andrea Iannone, die van de derde naar de eerste plek opschoof. Hij kreeg Andrea Dovizioso, als tweede gestart, achter zich aan, terwijl polesiter Márquez terugviel naar de zesde plek. Binnen een ronde schoof de als zesde gestarte Jorge Lorenzo op naar voren en in de tweede ronde pakte hij al de leiding.

Lorenzo kon al snel een klein gaatje slaan naar Iannone, totdat Pedrosa op de tweede plek belandde. Hij dichtte het gat met Lorenzo opvallend snel en pakte bij zijn eerste poging direct de leiding over. Vervolgens ging de strijd voorin een beetje liggen. Pedrosa had een gat te pakken naar Lorenzo, die op zijn beurt Márquez dichterbij zag komen. Valentino Rossi lag eenzaam op plek vier, met Iannone en Dovizisio daarachter.

Waar Márquez tot nu toe in elke race naar voren kon komen, moest hij nu ineens aanvallen van Rossi zien te pareren. Met tien ronden te rijden probeerde de Italiaan het twee keer in een halve ronde, de derde keer was raak. Dat was direct het laatste echte gevecht voorin het veld. Lorenzo leek in de slotronde nog bij Pedrosa in de buurt te komen, maar moest genoegen nemen met plek twee. Rossi werd derde, terwijl Márquez voor het eerst in zijn MotoGP-loopbaan het podium niet haalde.