Kat terroriseert gezin

In de Amerikaanse staat Californië heeft een agressieve en levensgevaarlijke felis catus urenlang een moeder en dochter in gijzeling gehouden. Slechts in de slaapkamer leken ze veilig voor het kattengeweld. In opperste paniek werd het alarmnummer gebeld.

De dierenambulance had geen dienst, dus moesten er vier dienders aan te pas komen om het stel te ontzetten. De dochter werd 's nachts aangevallen door de kat, toen zij de wc probeerde te bereiken. Wanneer moeder en dochter de slaapkamerdeur op een kiertje zetten, viel –naar eigen zeggen- het zwart/witte monster hen aan.

De politieagenten konden van een buurvrouw een extra wapen lenen toen zij aan hun queeste begonnen. De deur naar een veronderstelde hel werd geopend en al snel stonden zij oog in oog met het beest zelf. De kat leek totaal niet onder de indruk van de koene bevrijders. Doodgemoedereerd liep het dier op zijn dooie akkertje naar de overkant van de straat, waardoor een toeschouwer van het tafereel niet de indruk zou hebben dat het moedige gedrag van de agenten ook maar enige invloed op het gedrag van de kat zou hebben gehad.

Cuppy, zoals de hellekat heet, woont al veertien jaar bij het gezin. Af en toe is het diertje een beetje opvliegerig. Bijvoorbeeld wanneer er een hond (met een d) voorbij loopt.

 


Een kat die niet voor de poes is...