Lowlands gaat laatste dag in

De derde en laatste dag van Lowlands begint zondag klassiek met een optreden van het Radio Filharmonisch Orkest. Maar dan wel klassiek om op te dansen, belooft de organisatie. De 100 orkestleden maken de festivalgangers wakker met onder meer mambo's en bolero's uit het oeuvre van componisten als Bernstein, Ravel, Ginastera en Abreu.

Voor hiphopliefhebbers bijt Snoop Dogg aka Snoop Lion het spits af in de grootste tent: de Alpha. Hij was 5 jaar geleden ook al op het driedaagse muziekfestival bij Biddinghuizen en speelt dit keer een mix van reggaenummers afgewisseld met hiphophits. Later op de dag staan nog optredens gepland van onder anderen Blaudzun, Gogol Bordello, Portishead, Skrillex en Typhoon. Queens Of The Stone Age is de grote afsluiter zondagavond, al kunnen de bezoekers daarna nog tot diep in de nacht door dansen.

Het maatschappelijk-politieke programma Llowgenda heeft zondag onder anderen minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher te gast. Liefhebbers van theater kunnen terecht bij optredens van bijvoorbeeld The Ashton Brothers.

Lowlands gaat laatste dag in
Lowlands gaat laatste dag in (Foto: ANP)