Hilversum verwacht grote toeloop herdenking

Hilversum verwacht zondagmiddag grote drukte bij een stille tocht met aansluitend een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. Bij de crash, zondag precies een maand geleden, kwamen 15 Hilversummers om het leven. Volgens de gemeente gaat het om drie complete gezinnen, een echtpaar en een jongen.

De stille tocht is georganiseerd door particulieren en begint op het Laapersveld om 13.30 uur. De organisatie verzoekt deelnemers om in het wit gekleed te gaan. Aan het begin van de tocht worden witte ballonnen opgelaten.

Drie kwartier later arriveert de stoet bij de Sint-Vituskerk, waar om 15.00 uur de herdenking begint. Tijdens de bijeenkomst spreekt een aantal nabestaanden. Ook namens scholen, sportclubs en werkgevers wordt iets gezegd. Het Groot Omroepkoor zingt en harpiste Lavinia Meijer treedt op. De herdenking duurt ongeveer 5 kwartier en eindigt met het leggen van witte bloemen bij foto's van de slachtoffers.

De Sint-Vituskerk telt honderden plaatsen. Die zijn in eerste instantie voor naasten, vrienden en bekenden van de slachtoffers, maar iedereen is welkom. Als de kerk vol is, kan de bijeenkomst op grote schermen buiten worden gevolgd.