Tim Wellens grijpt macht op La Redoute

Tim Wellens heeft zaterdag op de voorlaatste dag van de Eneco Tour een dubbelslag geslagen. De Belgische renner van Lotto-Belisol kwam na een etappe van 173 kilometer solo boven op La Redoute. Hij nam bovendien genoeg voorsprong om Tom Dumoulin uit de leiderstrui te rijden. Ook de andere Nederlandse kanshebber, Lars Boom, zette hij op flinke achterstand.

Nadat Nathan Haas als laatste van een groep vroege vluchters was ingerekend, waagde Wellens zijn kans. De 23-jarige renner, die zestiende stond in het klassement, had eerst nog het gezelschap van Arnold Jeannesson en Alexandre Pichot en ging later alleen verder. Ondanks de lastige aankomst op La Redoute gaf hij niets van zijn voorsprong meer prijs en veroverde ook nog eens tien bonificatieseconden.

Boom wist de schade nog enigszins binnen de perken te houden. De renner van Belkin kwam op vijftig seconden als tweede over de streep. Dumoulin gaf twee seconden meer prijs en duikelt in het klassement van de eerste naar de derde plaats. Boom staat tweede op zeven seconden van Wellens, die zondag alleen nog maar stand moet zien te houden in de rit naar Sittard-Geleen.