Kabinet vergadert dinsdag in Twente

Het kabinet begint het overleg over de begroting voor 2015 volgende week niet in Den Haag, maar in Twente. Dat gebeurt op uitnodiging van minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD). Dat zei premier Mark Rutte (VVD) vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie.

De vergadering wordt gehouden in een kasteel in Kamps woonplaats Diepenheim, licht de woordvoerder van Rutte toe. Ook gaan de ministers even bij Kamp langs.

Voor de lunch hebben de ministers een eerste gesprek over de begroting voor volgend jaar. Vervolgens gaan ze praten over 'de grote kwesties'. Daarbij gaat het om het stimuleren van groei en banen, tegen de achtergrond van de grote geopolitieke gebeurtenissen van de afgelopen tijd.

"Aan het begin van het politieke seizoen hebben we altijd een moment waarop we met de staatssecretarissen en ministers ten principale spreken over de grote kwesties die voorliggen", zei Rutte.

Maandag, een dag vóór de kabinetsvergadering in Twente, vindt de eerste ronde plaats van overleg van het kabinet, de coalitiepartijen en de 'constructieve oppositiepartijen' D66, ChristenUnie en SGP over de begroting van volgend jaar. Dat gebeurt op het ministerie van Financiën in Den Haag.