Do belooft 'nu echt' nieuwe muziek

Do heeft het al vaker geroepen, maar de zangeres verzekert 'nu echt' snel met nieuwe muziek te komen. "Ik ben aan het schrijven en het opnemen", vertelt Do voor de camera van Novum Nieuws. "Nou zeg ik dat al heel lang, maar nu is het echt. Nu moet het echt gaan komen."

De 32-jarige Do, die begin dit jaar beviel van zoon Jip, begint in februari met een theatertoer. "Dan moet er gewoon nieuw materiaal zijn", beseft ze. "Ik heb nu een stok achter de deur en voor het eind van het jaar moet er in ieder geval wat uit komen."

In welke vorm dat 'nieuwe materiaal' verschijnt, weet Do zelf ook nog niet. "Albums zijn niet meer echt van deze tijd, dus misschien dat het een aantal losse tracks worden of een mooie ep. Dat ik vijf of zes liedjes uitbreng. Dat moet ik nog even bekijken."

Welke richting ze op gaat, staat de zangeres wel al helder voor de geest. "Ik heb twee popplaten gemaakt, een kerstalbum en een kinderalbum. Het is allemaal iets volwassener nu", aldus Do. "Ik was 20 toen ik mijn eerste plaat uitbracht, 25 toen de tweede uitkwam en nu ben ik bijna 33. Er is veel gebeurd en veranderd in de tussentijd dus ik maak nu mooie, volwassen popmuziek."